Srbija dobila svoj Old Trafford, a u BiH je dobijanje novog travnjaka poput ispunjenja sna
FOTO: Društvene mreže

Uskoro i utakmice

Srbija dobila svoj Old Trafford, a u BiH je dobijanje novog travnjaka poput ispunjenja sna

A. Čaušević

Dok je u Bosni i Hercegovini postavljanje novih terena projekat koji traje cijelu vječnost, u Srbiji je gradnja novih stadiona normalna pojava što je svakako ogroman šamar za sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Nekolicina premijerligaša je ove sezone više domaćih utakmica odigrala na neutralnom terenu nego u svom domu. Najbolji primjer su svakako Sloboda i Tuzla City, a zatim i Sarajevo.

Stadioni na kojem domaće utakmice igraju Velež i Borac su dobili nove teren i ova dva kluba već na njima igraju utakmice.

Iako su postavljeni travnjaci na stadione Tušanj i Asim Ferhatović Hase još uvijek nema preciznih informacija kada će sa njima zakotrljati lopta.

Stadion u Leskovcu uskoro spreman za odigravanje utakmica

Trenutno su radovi Pod Bijelim brijegom i također se nemože tačno precizirati kada će Zrinjski ponovo biti domaćin na tom stadionu.

I dok se u BiH projekat postavljanja hibridnih terena poprilično odužio u Srbiji je nagrađen novi stadion. I to u Leskovcu.

Oglasi

Naime, stadion na samom jugu Srbije je praktično završen, a već je dobio i nadimak Leskovački Old Trafford po uzoru na čuveni stadion u Manchesteru.

[twitter]https://twitter.com/Ranjeniorao4/status/1628462941925253120[/twitter]

Radi se o modernom izdanju kapaciteta 8.136 sjedećih mjesta. Ispunjeni su najstrošiji UEFA-ini uslovi i na ovom objetku će se moći igrati međunarodne utakmice.

Sredinom ove sedmice su testirani reflektori, dok je postavljen i moderni hibridni travnjak i uskoro slijedi zeleno svjetlo za odigravanje utakmica.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prema pisanju srbijanskih medija ukupni troškovi izgradnje stadiona su koštali oko 2.5 milijardi srbijanskih dinara, odnosno 20-ak miliona eura.

Inače, ovo je samo jedan u nizu stadiona koji će uskoro biti otvoreni u Srbiji pošto se završavaju i objekti u Zaječaru i Loznici. Narednik korak je izgradnja nacionalnog stadion.

Top Komentari

nakopitam
Serbija je drzava a BiH nije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi