Stadion mijenja ime u čast Emiliana Sale
EPA

Sutra bi slavio 29. rođendan

Stadion mijenja ime u čast Emiliana Sale

San Martin de Progreso, klub u kojem je Emiliano Sala počeo svoju fudbalsku karijeru, napravio je gest vijedan divljenja.

Da se nije dogodila kobna avionska nesreća argentinski fudbaler bi sutra slavio 29. rođendan, a u njegovu čast pomenuti klub odlučio je upravo na taj dan preimenovati svoj stadion.

Otkrio je to i predsjednik kluba iz provincije Santa Fe, Daniel Ribero, prema čijim riječima će pokojni Sala dobiti i mural, a ta vijest izazvala je pozitivne reakcije širom svijeta.

"Da, promijenit ćemo ime stadiona u Salinu čast. Također, napravljen je i mural sa slikom kako slavi jedan od svojih golova dok je igrao za Nantes. Ideja je potekla od jednog njegovog prijatelja", otkrio je Ribero.

Lokalni mediji objavili su da će na stadionu sutra biti prisutni Salina majka Mercedes Taffarel i brat Dario.

Podsjetimo, Sala je izgubio život u tragičnoj avionskoj nesreći na ruti Nantes-Cardiff. Nakon dvije sedmice intenzivne potrage njegovo tijelo je pronađeno u olupini smrskanog aviona u Engleskom kanalu.

Top Komentari

VelaHavle
Pa stadion u Gabeli Old Trafford za ovaj sto su po Sali dali ime...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi