FIFA donijela odluku: Cardiff mora platiti Nantesu za transfer Emiliana Sale
Sala nikada nije dočekao da nasupi za Cardiff

Slučaj je nakon nekoliko mjeseci dobio svoj konačni epilog

FIFA donijela odluku: Cardiff mora platiti Nantesu za transfer Emiliana Sale

S. Pašalić

U januarskom prelaznom roku Cardiff City i Nantes su dogovorili transfer Emiliana Sale.

Frncuski klub je trebao dobiti 17 miliona eura za argentinskog napadača, ali se onda desila tragedija.

Avion u kojem je bio Sala je nestao, a uskoro je uslijedila velika potraga. Nakon nekog vremena svijet je saznao loše vijesti nakon što su pronađena tijela igrača Nantesa i pilota.

Nakon toga je uslijedila borba dva kluba na drugom polju. Cardiff nije želio platiti 17 miliona eura iako je bio na to dužan jer je Sala potpisao saradnju s klubom.

Sve je na kraju završilo na sudu, odnosno kod FIFA-e koje je sada donijela i konačnu odluku, a ona glasi da Cardiff mora isplatiti Nantesu šest miliona eura kao prvu ratu od ukupnog transfera. Nakon toga će FIFA, kada dođe vrijeme za drugu ratu odlučivati o narednim potezima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

SeoRusilac
Posteno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi