Klub iz sela sa sjeveroistoka BiH posramio mnoge: Uzorana njiva je sada prekrasni teren

Isplatio se trud

Klub iz sela sa sjeveroistoka BiH posramio mnoge: Uzorana njiva je sada prekrasni teren

A. Čaušević

Loši tereni su najveći problem bh. fudbala i to više nije nikakva tajna. 

Svjedoci smo da tereni klubova koji se takmiče u nižim ligama izgledaju mnogo bolje nego što je to slučaj sa onim gdje igraju klubovi iz viših rangova.

Lijepa priča nam stiže iz Semberije gdje je FK Semberija iz sela Popovi završila projekat rekonstrukcije terena.

Nekada uzorana njiva sada izgleda poput zelenog tepiha i spremna je za premijeru za nedjeljni susret protiv Jedinstva iz Suhog Polja, radi se o područnoj ligi Semberije koja je peti rang u bh. fudbalu.

"Za sve nas je 2021. godina bila teška zbog situacije u kojoj smo svi bili prvi put i snalazili se kako znamo. Jedna velika ideja se rodila u ljetnjem periodu u selu Popovi, a to je rekonstrukcija fudbalakog terena Jezero.

Uz pomoć Upravnog odbora, velikog broja sponzora koji su prepoznali radjanje jedne fudbalske bajke u Popovima i skromni doprinos igrača radovi su počeli.

U Nedjelju se fudbal u Popovima igra na novom tepihu! Za sve nas je 2021. godina bila teška zbog situacije u kojoj smo...

Posted by F.K. Semberija Popovi on Thursday, April 14, 2022

Radovi su obuhvatali skidanje travnate površine, nivelacija zemljišta, sijanje nove trave, uklanjanje starih golova i postavljanje novih golova, postavljanje savremenog sistema za navodnjavanje terena. Teren je uz te radove dodatno proširen i produžen, pa tako da njegovim dimenzijama mogu pozavidjeti mnogi klubivi na teritoriji Semberije.

Svi radovi su tekli svojim tokom i u rekordnom vremenu stadion ,,Jezero" je ,,osvanuo" u svom novom ruhu i poprimio novi izgled", poručili su iz ovog kluba.

Top Komentari

FK Semberija Popovi - zaista smijesan i provokativan naziv za jedan fudbalski klub, koje sponzor toga kluba, mora da je u pitanju neka crkva, mogu misliti ko igra u takvom klubu. Eto kao pandam tome klubu mozda se pojavi neki novi fudbalski klub u BiH sa imenom FK Semberija Hodze. Zaista ne znam zasto sportsportba nema svoje dostojanstvo i ne pravi odabir sta ce objaviti na portalu.
1 3
Husrefbeg22
FK Cetnici je najprikladniji vecini srbijanskih klubova po Srbiji i jos nekih liziguzica iz okupiranog dijela BiH
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi