Radovi u završnoj fazi - Pecara uskoro u novom ruhu
Foto: Antonio Slišković - NK Široki Brijeg

Stadion NK Široki Brijeg

Radovi u završnoj fazi - Pecara uskoro u novom ruhu

Eldar Ganibegović

Stadioni širom Bosne i Hercegovine se renoviraju, postavlja se hibridna podloga, a naredni koji će zasjati u novom ruhu je stadion Pecara, dom NK Široki Brijeg.

Nakon što su završeni radovi na stadionima u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru (2), uskoro će i Široki Brijeg dobiti stadion s hibridnom podlogom.

Na Pecari se uveliko radi već nekoliko mjeseci, a NK Široki Brijeg je objavio danas dobre vijesti i nagovijestio uskoro postavljanje samog travnjaka.

"Radovi u završnoj fazi rekonstrukcije travnjaka na stadionu Pecara danas su privedeni kraju.

Sljedeće sedmice počinje postavljanje novog travnjaka koji će krasiti naš dom i biti poprište novih uspjeha i svijetle budućnosti našeg Širokog Brijega.

"Odradili smo završne pripremne radove za postavljanje novog travnjaka. Sljedeće sedmice stižu prvi kamioni trave iz Grčke i odmah krećemo s njezinim postavljanjem. Već sada s velikom sigurnošću i odgovornošću mogu kazati kako će novi travnjak na stadionu Pecara biti urađen po najvišim standardima i spreman dočekati početak nove sezone u WWin ligi Bosne i Hercegovine", potvrdio nam je Aleksandar Zrnić, koordinator projekta rekonstrukcije travnjaka nakon obilaska stadiona i pregleda urađenih radova", objavio je NK Široki Brijeg.

Oglasi

🏟 | Radovi u završnoj fazi rekonstrukcije travnjaka na stadionu Pecara danas su privedeni kraju. Sljedeći tjedan...

Posted by NK Široki Brijeg on Friday, June 7, 2024

Ovakve vijesti zaista raduju, te su svakako veliki plus za ligu i sam kvalitet fudbala u njoj. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na to da će uskoro biti završen i travnjak u Doboju gdje će domaće utakmice igrati Sloga Meridian, WWin liga će sljedeće sezone imati ukupno osam hibridnih terena i to:

dva u Sarajevu (Koševo, Grbavica), dva u Mostaru (pod Bijelim brijegom, Arena Rođeni), Gradski stadion u Banjoj Luci, Pecara u Širokom Brijegu, stadion Luke u Doboju i Tušanj u Tuzli. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi