Moderno Stajanje: Pogledajte kako će izgledati nova tribina na stadionu Pod Bijelim brijegom

Sve će biti gotovo za nekoliko mjeseci

Moderno Stajanje: Pogledajte kako će izgledati nova tribina na stadionu Pod Bijelim brijegom

A. Čaušević

Kroz nekoliko mjeseci na stadionu pod Bijelim brijegom će nići nova moderna tribina koji će ugodnost praćenja utakmica na mostarskom hramu fudbala dići na nivo više, a posebno će biti oduševljeni navjerniji navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi.

Kultna tribina Stajanje je zimus otišla u historiju, a na istom mjestu stadion pod Bijelim brijegom će nići potpuno nova i moderna tribina koja će biti gotova za nekoliko mjeseci.

HŠK Zrinjski je odlučan u namjeri da otkloni sve infrastrukturne probleme na stadionu pod Bijelim brijegom, a posljednji korak koji se izvodi je izgradnja nove tribine.

Nakon što je u prethodnom periodu "ušminkana" zapadna tribina, zatim postavljen hibridni teren, u toku je izgradnja nove tribine na mjestu čuvenog Stajanja.

Stajanje je demolirano zimus, a radovi na izgradnji nove tribine koja će biti natrkivena su uveliko u toku. SportSport.ba je došao u posjed budućeg izgleda novog omiljenog mjesta popularnih Ultrasa.

Budući izgled nove tribine Stajanje

Nova tribina će sasvim očekivano biti natkrivena i bliže terenu nego što je to bio slučaj ranije, dok bi stolice trebale biti u bojama Zrinjskog, odnosno, bijeloj, crvenoj i crnoj.

Oglasi

Prema ranijim najavama nova tribina bi na neki način trebala predstavljati multifunkcionalni objekat jer u Zrinjskom prostorije žele iskoristiti za maksimalni profit.

Radovi su uveliko u toku, a kada bi nova tribina trebala biti završena još nije poznato. Međutim razloga za brigu nema pošto je finansijska konstrukcija zatvorena i sredstva su osigurana.

Ovako će izgledati novi dom popularnih Ultrasa

Izgradnja natkrivene tribine će sigurno poboljšati i posjetu na utakmicama Zrinjskog, posebno kada pada kiša pošto uslovi na zapadnoj tribini nisu baš idealni kada je vrijeme nepovoljno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zrinjski je već utakmice grupne faze Konferencijske lige igrao na stadionu Pod Bijelim brijegom i s te strane u višestrukom prvaku BiH nemaju razloga za brigu.

Treba istaći da paralelno sa radovima pod Bijelim brijegom traju i radovi na Areni Rođeni pa će tako Mostar u narednom periodu dobiti dva moderna stadiona.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
MostarskiEuropski
4 6
avalkaB
Valjda ga napune nekad, bude ih po 50 na tekmi
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi