Slijedi dodatna modernizacija stadiona Rođeni: Gdje Velež planira igrati Evropu?

Spremna je rezervna opcija

Slijedi dodatna modernizacija stadiona Rođeni: Gdje Velež planira igrati Evropu?

Admin Čaušević

Velež je jako blizu plasmana na euroscenu poslije tri decenije čekanja. Neophodno je osvojiti četiri boda u posljednja dva duela protiv Slobode i Mladosti. 

Dok je na fudbalerima ostalo da odličnu sezonu potvrde izlaskom u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, već se uveliko razmišlja gdje će Rođeni igrati eventualne evropske mečeve.

Na stadionu Rođeni je proteklih godina urađeno mnogo toga. Napravljen je značajan iskorak po pitanju infrastrukture, međutim preostalo je još posla i daleko od toga da je sve završeno.

Nedavno je Nihad Hodžić, Savezov ekspert za kategorizaciju stadiona boravio na stadionu Rođenu te rukovodstvu Veleža dao smjernice na čemu se treba raditi kako bi se dobila licenca.

Novinarske lože, bočne kamere, sanitet za navijače, dopign soba, mokri čvor, dodatna mjesta za osobe s invalidetom neki su od nedostatka koje treba ukloniti u narednom periodu.

U Veležu se nadaju kako će uskoro na stadion doći i UEFA-in ekspert, pregledati šta se sve uradilo te eventualno izdati zeleno svjetlo za licencu.

Oglasi

Međutim, kakav god ishod bio u Veležu nemaju namjeru odustati i već rade na dodatnoj modernizaciji stadiona. Nakon što je završena "zdenka", na red je došla zapadna tribina koja će biti finalizirana u narednom periodu.

Uskoro će biti napravljen klupski restoran za igrače, posebna soba za video analizu utakmica, bit će izgrađen i kabinet za šefa stručnog štaba. Postavit će se i fasada u bojama kako bi trebalo sve izgledati kada se stadion završi.

Postepeno dorađivanje, uklanjanje nedostataka i "ušminkavanje" će uslijediti bez obzira dobila se licenca ili ne. Na ljeto 2022. godine planirano je i postavljanje novog terena uz pomoć NFSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, u slučaju da izbore Evropu u Veležu su pripremili već rezervnu opciju. Ukoliko stadion Rođeni ne dobije licencu, eventualne evropske susrete Mostarci će igrati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Podsjećanja radi, Rođene, ako završe među prve četiri ekipe, čekaju nastupi u prvom pretkolu Konferencijske lige gdje prema trenutnoj situaciji izabranici Feđe Dudića neće biti nositelji. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
ROĐENI nebrinite!Vaše je samo izboriti EVROPU a navijači će za 2 dana iskupit 100 000Km.Sve za ROĐENE ako treba i kuću prodat.LJUBAV NEMA CJENU.M.U.S.V.D.G
21 3
*p!p!t@*
Samo igraj ti, i ne predaj se, pjesmom ću te bodriti, Velež volim te!!!
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi