"Svemirski brod" se privodi kraju dok se sprema pakleni trio Haaland - Pogba - Mbappe

Najmoderniji stadion na svijetu

"Svemirski brod" se privodi kraju dok se sprema pakleni trio Haaland - Pogba - Mbappe

A. Čaušević

Kada se radovi kompletiraju kultni stadion će postati najmoderniji sportski objekat na svijetu. 

Radovi na stadionu Santiago Bernabeu traju već duže vrijeme, a nakon 18 mjeseci pauze u nedjelju će ovaj stadioj biti domaćin jednom fudbalskom susretu.

Prekid sportskih takmičenja, zabranu prisustva publike u Realu su iskoristili da ubrzaju radove na "svemirskom brodu" od stadiona pa će nakon 74 godine hram fudbala biti potpuno obnovljen.

Pošto su radovi još uvijek u toku protiv Celte će se na tribinama moći naći oko 30.000 gledatelja jer južna i zapadna tribina nisu završene.

Iako je stadion i dalje veliko gradilište, na njemu će biti moguće igrati utakmice. Do nedjelje će biti postavljen novi teren i sistem razglasa te uređene svlačionice i prostor za pripadnike medija.

Oglasi

Pokretni krov još nije završen, ali se jasno vidi kostur njegove konstrukcije, a nisu dovršeni ni novi tornjevi B i C, iako su funkcionalni, navodi Marca.

Sve bi trebalo biti kompletirano u januaru 2023. godine do kada u Realu planiraju da kreiraju novi tim Galaktikosa. Namjera je da sve bude realizovano sljedećeg ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kylian Mbappe bi svakako trebao postati najveća zvijezda ekipe nakon besplatnog transfera, dok se kuje plan i za dovođenje Paula Pogbe, također besplatno jer mu ističe ugovor s Manchester Unitedom.

Šlag na tortu predstavlja angažovanje Erlinga Haalanda. Najboljem mladom napadaču današnjice od 2022. godine klauzula će iznositi 90 miliona eura. Iznos koji će Kraljevi olako platiti jer su nedavno za Mbappe nudili 200 miliona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Bayern svima baba, imali arenu prije 10 godina.
5 15
MethodMan
Otkud im tolike pare nisu nikad igrača prodali preko 20milki, kupuju igrače za 100 150 miliona rade stadion... Ovi ko zvezda izgleda imaju svog vucka
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti