Tužne scene u Italiji: Izgorio stadion, zapalili ga huligani koji su uz pjesmu čekali vatrogasce

Nevjerovatno

Tužne scene u Italiji: Izgorio stadion, zapalili ga huligani koji su uz pjesmu čekali vatrogasce

Edmir Škorić

Jedna od najšokantnijih scena u sezoni viđena je u Italiji nakon utakmice starih rivala.

Otvaranje sezone Serije C bilo je zasjenjeno činom koji su ultrasi Foggie odlučili poduzeti nakon što su izgubili 2:0 od Taranta. Odlučili su da zapale stadion protivničke ekipe.

Matias Antonini i Mamadou Kanoute postigli su golove koji su Tarantu donijeli prvu pobjedu u sezoni. Nakon posljednjeg zvižduka atmosfera je bila napeta, a onda se dogodio veliki požar i nije bio plod slučajnosti.

Prema svjedočenjima, fitilj požara, koji se potom proširio na veliki dio stadiona, bila je dimna bomba bačena pravo iz gostujućeg dijela koja je završila na plastičnoj i katranskoj materiji pronađenoj ispod tribina.

Ono što je još gore, tužnije i bolnije, navijači Foggie su dočekali vatrogasce s povicima: "Ovaj stadion više ne postoji, mi smo ga zapalili".

Oglasi

Do sada smo viđali sve i svašta, ali nikada da navijači jednog tima zapale stadion drugog tima samo zato što su izgubili na terenu.

Stadion Erasmo Iacovone je sagrađen 1965. godine i ima kapacitet od 27.584 gledataljea. Sada je značajno oštećen, ali ubrzo će se krenuti sa popravkama.

Svojevremeno je stadion nosio naziv Salinella, a višenamjenski jer jer se koristi u nekoliko svrha, dok su na njemu odigrane i neke utakmice italijanskih selekcija.

Danas nosi naziv po Erasmu Iacovoneu, italijanskom bivšem nogometašu koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći sa 25 godina dok je nastupao za Taranto.

Top Komentari

Mostarac94
vijest stara 7 dana jbte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi