Postavljena trava na stadionu Tušanj, kada će se vratiti Sloboda i City?
Rokovi su davno probijeni, ali radi se. (Foto & video: E. Dindić)

Radi se u Tuzli

Postavljena trava na stadionu Tušanj, kada će se vratiti Sloboda i City?

E. Ganibegović

Rokovi su davno probijeni na svim stadionima, a radovi su završeni samo u Banjoj Luci. Evo nam malo lijepih vijesti i iz Tuzle sa stadiona Tušanj.

FK Sloboda i FK Tuzla City jesenju sezonu domaće utakmice igrali su u Banovićima odnosno Srebreniku jer su se vršili radovi na rekonstrukciji travnjaka na stadionu Tušanj.

Kao što je poznato, radilo se u Banjoj Luci, a još uvijek se radi u Mostaru (stadion Rođeni), na Koševu i na Tušnju.

Naš reporter danas je zabilježio da je postavljena trava na Tušnju, što je svakako lijepa vijest i za navijače Slobode i Tuzla Cityja.

Ipak, nije još uvijek sve završeno. Ima tu još mnogo posla dok se sve ne dovede u red, a za nadati se da će dva tuzlanska kluba svoje domaće utakmice na proljeće moći igrati na svom stadionu.

Treba svakako napomenuti da je stadion pod ključem, te da je reporter SportSport.ba s te strane bio ograničen, no ipak je uhvatio nekoliko sjajnih kadrova na kojima se vidi trenutno stanje Tušnja.

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se utakmicama 20. kola krajem februara, a Tuzla City je domaćin Veležu i vidjet ćemo da li će Rođene dočekati na Tušnju.

Slobode što se tiče, oni će sedam dana kasnije biti domaćin dobojskoj Slogi u utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko Slobodi i Tuzla Cityju ne odgovara domaćinstvo u Banovićima i Srebreniku govori i to da su ova dva kluba uz Željezničar, Igman (domaće utakmice igrao u Kaknju) i Posušje osvojili najmanje bodova na domaćem terenu.

Vidjet ćemo da li će im pomoći povratak na Tušanj koji se svakako očekuje na proljeće, ukoliko ne dođe do još nekih prolongiranja.

Tabela Premijer lige BiH po učinku na domaćem terenu

# KLUB UTA BOD
1. Široki Brijeg 10 26
2. Zrinjski 10 25
3. Borac 9 19
4. Velež  9 17
5. Leotar 10 17
6. Sloga 9 17
7. Sarajevo 8 17
8. Željezničar 10 16
9. Sloboda 10 15
10. Tuzla City 9 13
11. Igman 9 12
12. Posušje 9 11
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samke1921
Prvo provjeriti jel ravana teren.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi