Stadion u Tomislavgradu dobija reflektore, u toku i novi radovi

HNK Tomislav će imati još bolje uslove za rad

Stadion u Tomislavgradu dobija reflektore, u toku i novi radovi

S. Mlaćo

Iako su u jednom trenutku bili lideri prvenstva, nogometaši Tomislava iz Tomislavgrada i naredne sezone igrat će Drugu ligu FBiH grupa Jug.

Naime, Posušje je dva kola prije kraja osiguralo titulu prvaka, te plasman u baraž za Prvu ligu Federacije BiH.

Ipak, to nije pokolebalo čelnike ovog da krenu u važne infrasrukturne radove, a poznato je da ovaj klub ima jedan od najboljih travnjaka u našoj zemlji, ali i šire. Nerijetko se i prijateljske utakmice najvećih bh. klubove protiv rivala iz Hrvatske, Slovenije, Srbije odigravaju upravo na ovom stadionu, najviše tokom ljetnih priprema.

U ovom klubu tako tako su već započeli radove na uređenju stadiona, a uloženo će biti 70.000 KM. Radi se na uređenju pločnika, prilaza, naplatnih kućica i poslovnih objekata u sklopu stadionskog kompleksa.

Predsjednika HNK Tomislav Ilija Bagarić je istakao da bi ovaj klub mogao dobiti i reflektore, a radi se o poklonu HŠK Zrinjski, aktuelnog prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Naime, sadašnji reflektori sa stadiona Pod Bijelim brijegom će vjerovatno biti zamijenjeni i donirani upravo klubu iz Tomislavgrada.

U HNK Tomislav planiraju i izgradnju nove tribine na pomoćno igralištu sa umjetnom travom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi