Kako napreduju radovi na stadionu Veleža?

Proširuje se dom Rođenih

Kako napreduju radovi na stadionu Veleža?

Admin Čaušević

FK Velež je krajem januara započeo novi infrastrukturni projekat.

Paralelno sa sportskim jedan od primarnih ciljeva Veleža je napraviti infrastukturni iskorak te stadion Rođeni učiniti jednim od najmodernijih u BiH.

Proteklih godina napravljeno je dosta toga dobrog, praktično obavljeni su određeni radovi na sve tri tribine, a postavljeni su i reflektori.

Krajem januara počeli su radovi na mjestu gdje će se u budućnosti graditi planirana južna tribina nakon što je mostarskom klubu ustupljen prostor prema bivšem kombinatu Đuro Salaj.

Tokom prijateljeske utakmice Velež - GOŠK mogli su se čuti zvuci motora kamiona i bagera što je znak da se planovi obavljaju planiranom dinamikom.

Već su iskopani te izbetonirani temelji za zid koji će se izgraditi te na taj način ograničiti granice stadiona. Na radovima je bilo angažovano nekoliko radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što bude izgrađen novi granični zid, uslijedit će rušenje trenutnog, a i trenutna trbina za gostujuće navijače bi također mogla biti pomjerena nekoliko metara nazad.

Podsjećanja radi, Velež je u prijateljskom duelu pobijedio GOŠK sa 3:0. Dvostruki strijelac je bio Haskić, dok je treći gol djelo Brandaa.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Kako je lijepo biti svoj na svome :) Rodjeni samo naprijed. Ovi sa gradskim stadionima na aparatima...
11 3
user1571956549
Bravooo
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi