UEFA osramotila Kosovo zbog užasnog terena

Nisu imali drugog izbora

UEFA osramotila Kosovo zbog užasnog terena

Esmer Oštraković

UEFA je donijela odluku da se utakmica Konferencijske lige između Balkanija i Viktorije Plzen ne može igrati na stadionu Fadil Vokrri u Prištini.

Naime, stanje terena na ovom stadionu je užasno, te je donesena odluka da se tu ne može igrati pomenuta utakmica.

Zanimljivo je to da je Kosovo upravo na ovom stadionu odigralo svoje utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Izraela i Bjelorusije.

Nakon ove dvije utakmice veliki broj gostujućih fudbalera dao je izjavu da nikada u svojim karijerama nisu igrali na lošijem terenu.

[twitter]https://twitter.com/FootballKosovo/status/1728040930165285051[/twitter]

Morali su zbog svega da reaguju iz UEFA-e, te su odlučili da ovu utakmicu ekipa Ballkanija mora odigrati na nekom drugom terenu.

Oglasi

Nije poznato na kojem terenu će biti odigrana utakmica, ali predpostavlja se da će to biti stadion Air Albania u Tirani.

Ukoliko ne uspiju da prijave taj stadion uprava Balkanija navodno ima i drugu opciju, a to bi bila Kukes Arena.

Ova utakmica biti će odigrana narednog četvrtka, a ekipa sa Kosova se bori za drugo mjesto sa Astanom i Dinamom iz Zagreba.

Situacija u Premijer ligi BiH sve bolja i bolja

Kada pogledamo stadion u Kosovu teško je ne prisjetiti se da je situacija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bila možda i gora.

Blato, neuslovni tereni posebno u ovom periodu godinu uvijek su bili problem za fudbalere u našoj zemlji.

Međutim, sve to se u posljednje vrijeme popravilo, a naravno glavni razlog za to jesu hibridni tereni.

Travnjaci u našoj zemlji izgledaju dosta bolje nego što je to bio slučaj godinama unazad

Ukoliko uporedimo bilo koji stadion iz Bosne i Hercegovine trenutno sa stadionom na Kosovu, razlika je evidentna.

Ostaje nada da će još neki stadionu u našoj zemlji u narednim godinama dobiti vrhunske terene kao što su sada na Koševu, Grbavici, Tušnju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti