Stakić: Vitezov imperativ pobjede je naša šansa

Stoper Metalleghea pred Vitez

Stakić: Vitezov imperativ pobjede je naša šansa

U okviru četvrtog kola BH Telecom Premijer lige, nogometaši Metalleghe BSI sutra gostuju u Vitezu.

Ovaj meč ima i epitet derbija Srednje Bosne,  a ova dva tima odlično se poznaju. Do sada su odigrali dosta prijateljskih mečeva ali je ovo prvi zvanični, prvenstveni.


"U oba posljednja meča ponavljali smo greške koje su nas skupo koštale. U duelu sa Vitezom to nam se ne smije opet desiti. Domaćin je sigurno kvalitetna ekipa koja ima iskustvo igranja u Premijer ligi. To što smo ispred njih na tabeli ne smije nas zavarati. Treba imati u vidu da je Vitez svoj meč u prošlom kolu odigrao još u petak pa je imao dva dana više za pripreme za duel sa nama“,  naglasio je Nermin Bašić šef struke Metalleghe BSI.


Nakon tri kola Kraljevi imaju 3 boda na svom kontu dok Vitežani imaju bod manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


"Domaćin ima imperativ pobjede i to je naša prilika. U pripremnom periodu odigrali smo dva meča ali ovaj ima ipak drugu dimenziju. Nakon nesretnih poraza od Krupe i Mladosti, vrijeme je da prekinemo tu crnu statistiku. Vjerujemo da u Vitezu možemo ostvariti dobar rezultat koji će nas ostaviti u sredini tabele“,  istakao je Dragoslav Stakić, stoper Kraljeva.


Interesantno je da će jedan protiv drugoga u ovom meču igrati blizanci Rašić , Danijel koji nosi dres Jajčana, te Damir koji nastupa za Vitez. Izvjesno je da u Vitezu za Metalleghe BSI neće zbog tri žuta kartona nastupiti Siniša Dujaković. Utakmica počinje u 17,30 sati a pravdu će dijeliti  Haris Kaljanac iz Sarajeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi