Stameni Holanđanin ponovo u Engleskoj
Foto: EPA

Jaap Stam menadžer Readinga

Stameni Holanđanin ponovo u Engleskoj

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Jaap Stam dobio je ponudu za menadžersku poziciju iz Championshipa.

Ovaj 43-godišnjak, koji iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru, dobio je ponudu ekipe Readinga, koja ga želi na mjestu menadžera za narednu sezonu.

Brian McDermott je dobio otkaz na mjestu menadžera ovog tima nakon razočaravajuće sezone u Championshipu, gdje je Reading završio na 17. mjestu.

Naredne sezone se ovaj tim želi uključiti u borbu za plasman u Premier ligu, pa na mjesto menadžera žele čovjeka kojeg će igrači i navijači poštovati.

Odlučili su se za Jaapa Stama. Legendarni holandski fudbaler trenutno je asistent u mladom timu Ajaxa i eventualno preuzimanje engleskog tima bio bi mu prvi posao glavnog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stam je godinama igrao u najboljim evropskim klubovima. Nastupao je za PSV, Manchester United, Lazio, Milan, a karijeru je završio u Ajaxu 2007. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi