Standard i Anderlecht bez golova

Jupiler liga

Standard i Anderlecht bez golova

Midhat Šljivak

Veliki derbi 2. kola Play offa belgijske Jupiler lige za prvaka odigrali su u Liegeu Standard i Anderlecht, a pobjednika, kao ni golova , nije bilo.


Oba tima suv rlo lako mogla do pobjede u ovom susretu, te su propustili po nekoliko izrazitih prilika, no na nesreću ljubitelja nogometa mreže su mirovale tokom svih devedeset minuta.

Anderlecht je ovim bodom ostao vodeći, no sada mu itekako prijeti Club Brugge koji ima dva boda i utakmicu manje.

Ekipa Beerschota je sa 4:1 savladala Lokeren u borbi za nastup u Europa ligi naredne sezone. Gosti su prvi došli do prednosti nakon 17 minuta igre preko Harbaoui, a bi u nastavku doživjeli potpuni debakl.

U 24. minuti sa bijele tačke izjednačio je Losada, da bi tri minute kasnije preokret i rezultat prvog poluvremena postavio Dayan.

Nastavak susreta donio je još dva gola u mreži Lokerena i to posljednjih deset minuta utakmice. Prvo je u 80. minuti na 3:1 povisio Angeli, a konačnih 4:1 djelo je Laerenberga iz 84. minute susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti