Standard korača ka tituli, stradao i Cercle Brugge

Jupiler liga

Standard korača ka tituli, stradao i Cercle Brugge

Standard iz Liegea je i u ovom kolu nastavio tamo gdje je stao u minulom. Visokim trijmfom nad Cercle Bruggeom Standard se učvrstio na liderskoj poziciji Jupiler lige.

Večerašnji meč završen je rezultatom 4:0. Batshuay je domaćina doveo u vodstvo već nakon devet minuta igre, što je bio rezultat prvog poluvremena. Gosti su u posljednjem minutu prvog dijela ostali sa deset igrača obzirom na isključenje N'Dyaea.

Brojčanu nadmoć Standard koristi u nastavku utakmice kada postižu još tri pogotka. Ezekiel je u desetom minutu drugog poluvemena povećao na 2:0, dok je treći pogodak postigao ponovo Basthuay. Konačnih 4:0 postavio je M'Poku tri minuta prije kraja iz jedanaesterca.

Dino Arslanagić nije konkurisao za večerašnju utakmicu u domaćem timu.

Standard je lider sa 57 bodova, deset više od drugoplasiranog Anderlechta. Cercle Brugge je deveti sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.