Standard lako protiv Mechelena, igrali Arslanagić i Karahmet

Jupiler liga Belgije

Standard lako protiv Mechelena, igrali Arslanagić i Karahmet

Lider Jupiler lige Belgije, Standard iz Ligea korača ka tituli prvaka ove zemlje, a posljednja žrtva bio je Karahmetov Mechelen. 

Standard je trijumfovao rezultatom 2:0. Strijelci su bili Batshuayi i Ezekiel. Dino Arslanagić ponovo je igrao svih 90 minuta u timu Standarda, baš kao i Senad Karahmet na drugoj strani.

Mrtvu trku za Play of pobjedama su nastavili Genk i Zukanovićev Gent. Genk je na domaćem terenu bio bolji od fenjeraša Monsa sa 3:1. Pogađali su dva puta Gorius i to u oba navrata iz penala, te Vossen. Jedini gol za Mons postigao je Matthys iz penala. I jedni i drugi kraj utakmice dočekali su sa deset igrača, a isključeni su Simaeys kod domaćih i Soumah kod gostiju.

Gent je kao gost visoko porazio Cercle Brugge rezultatom 4:1. Strijelci su bili Asare i tri puta Hebibou, dok je jedini pogodak za domaće postigao Kabananga.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Iznenađenje kola priredio je Leuven protiv Anderlechta pobjedom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ruytinks. Muhamed Subašić nije konkurisao za večerašnju utakmicu.

Charleroi i Lierse su remizirali (1:1), baš kao i Waaregem i Club Brugge u derbiju kola. Utakmice bez golova odigrali su Lokeren i Beveren, odnosno Oostenede i Kortrijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.