Standard posustaje, ali Club Brugge to ne zna iskoristiti

Belgijska Pro liga

Standard posustaje, ali Club Brugge to ne zna iskoristiti

Edmir Škorić

U nedjelju su odigrane posljednje dvije utakmice 11. kola Pro lige Belgije. Standard posustaje, ali Club Brugge to ne koristi...

Vodeći Standard je u Liegeu odigrao samo 2:2 s Charleroijem, no kako je Club Brugge poražen u gostima kod Kortrijka, Standard je i dalje lider sa 28 bodova, odnosno dva više u odnosu na Club Brugge.

David Pollet je u 37. minuti pogodio za 0:1, ali je Standard izjednačio sredinom drugog dijela nakon što je mrežu gostiju zatresao Jelle van Damme. 

Charleroi do novog vodstva stiže deset minuta prije kraja utakmice, a strijelac je bio Sebastien Dewaest, da bi Michy Batshuayi donio makar bod lideru.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Club Brugge je do danas bio jedini bez poraza, no Kortrijk se pobrinuo da prekine tu tradiciju, odnosno Ivan Santini, koji je postigao hat-trick za domaće, od čega dva puta s bijele tačke. 

Belgijska Jupiler liga, 11. kolo:
Kortrijk - Club Brugge 4:1 (Santini 22-11m, 65, 90-11m, Coulibaly 57 / Engels 32)
Standard - Charleroi 2:2 (Van Damme 65, Batshuayi 90/ Pollet 37, Dewaest 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.