Standard želi preći u francusku ligu?

Belgijski tim želi u Ligue 1

Standard želi preći u francusku ligu?

Midhat Šljivak

Predsjednik ekipe Standarda iz Liježa Roland Duchatelet najavio je mogućnost da ova belgijska ekipa u narednom periodu postane član francuskog prvenstva Ligue 1.

Duchatelet smatra kako bi ovo bilo pravo rješenje ukoliko ne dođe do formiranja lige u kojoj bi nastupale zemlje Beneluxa. On smatra da je formiranje takozvane Benelige u kojoj bi se takmičilo osam belgijskih i 12 holandskih ekipa pravo rješenje, jer Jupiler ligi prijeti gašenje.

"Bez formiranja Benelige belgijskom fudbalu prijeti gašenje! Anderlecht, Club Brugge, Ajax i PSV također podržavaju formiranje regionalne lige i ako taj projekat ne zaživi, Standard će se takmičiti u Francuskoj", rekao je Duchatelet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije