Standardni igrač NK Čelik upitan za derbi protiv FK Sarajevo
Dilaver je u dosadašnjem dijelu sezone postigao dva gola za klub s Bilinog polja

Zeničani u petak gostuju na Koševu

Standardni igrač NK Čelik upitan za derbi protiv FK Sarajevo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili u Zenicu nakon što su odradili mini pripreme u Međugorju.

Zeničani su iskoristili sve kapacitete sportskog centra u Međugorju, a poslužilo ih je i vrijeme, tako da je šef struke Slaviša Božičić mogao u miru odraditi priprema za nastavak sezone.

Klub s Bilinog polja već u petak odigrat će svoj meč 13.kola Premijer lige, crno-crveni će gostovati na Koševu kod ekipe Sarajeva.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, svi igrači sem Harisa Dilavera su u pogonu i spremni su za derbi na Koševu. Napadač Zeničana u duelu prošlog kola protiv Širokog Brijega dobio je jak udarac u grudni koš, zbog čega je i morao napustiti igru u prvom poluvremenu. Njemu je određeno strogo mirovanje zbog jake kontuzije, tako da ovaj ofanzivac nije ni išao u Međugorje s ekipom, te je ostao u Zenici kako bi se što prije oporavio od povrede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još nije poznato kada će Dilaver krenuti s treninzima, ali njegov nastup na Koševu je pod velikim upitnikom. Osim njega još nije riješena situacija oko dvojice nogometaša Bradjia i Keite, koji treniraju s ekipom, ali još nisu registrovani, odnosno nisu stekli pravo nastupa.

Čelik je u prošlom kolu u debiju novog trenera Slaviše Božičića na Bilinom polju savladao Široki Brijeg rezultatom 2:0, tako da će sa znatno više samopouzdanja ući u naredne utakmice, koje će vjerovatno i odrediti sudbinu kluba u ovoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi