Stanić: Bitna pobjeda zbog samopouzdanja

Vezni igrač Zvijezde 09

Stanić: Bitna pobjeda zbog samopouzdanja

D. Rakanović

Vezista Zvijezde 09 Dragiša Stanić bio je najzaslužniji za trijumf svoje ekipe protiv Sloge (4:0). On je u utakmici protiv Dobojlija ostvario prvi hat-trick ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Ova pobjeda je za nas veoma bitna jer smo igrali bez trojice standardnih prvotimaca i došla je nakon prvog poraza u sezoni, od Podrinja iz Janje, pa ćemo u naredne mečeve ući sa puno samopouzdanja. Protiv Sloge sam iskoristio sve prilike koje sam imao i postigao tri pogotka, ali je puno bitnije da ekipa igra dobro i osvaja bodove. Igramo utakmice svaka tri dana i nemamo puno vremena za odmor, pa se nadam se da ćemo i naredne prepreke uspješno preskočiti i nastaviti u pobjedničkom ritmu prema svom cilju, a to je plasman u Premijer ligu BiH", rekao je Stanić.

U dosadašnjih šest kola ekipa Zvijezde 09 je postigla deset golova, te uz Rudar i Slobodu (MG) imaju najbolji napad lige, dok je odbrana samo jednom kapitulirala i po čemu najuspješnija prvoligaška ekipa.

"Igramo napadački fudbal i u svakoj utakmici želimo da postignemo pogodak više zbog čega i jesmo vodeći tim šampionata. Jedini meč u kome nismo postigli pogodak je onaj u Janji kada smo propustili nekoliko odličnih prilika, a protiv Podrinja smo primili taj jedini pogodak ove sezone. Kako prvenstvo bude odmicalo siguran sam da ćemo igrati sve bolje, jer je ovaj tim sastavljen tokom ljetnjih priprema i mogu reći da smo tek sada potpuno uigrani i da se odlično razumijemo",  zaključio je Stanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije