Stanišić ponovo "prozvao" Begića: Zašto ste mi nanijeli štetu od 1.1 milion KM?

Nezadovoljan odlukom IO NSBiH

Stanišić ponovo "prozvao" Begića: Zašto ste mi nanijeli štetu od 1.1 milion KM?

E. Čaušević

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prošle sedmice odbio je prijedlog da se proširi Premijer liga sa 12 na 14 klubova.

To je bila zvanična odluka da u niži rang sele Zvijezda 09 i Čelik, a umjesto njih u najjačem rangu bh. fudbala će se takmičiti Krupa i Olimpik. Ova odluka je pogodila prvog čovjeka Zvijezda 09, Borisa Stanišića, koji je odmah poslao dopis na adresu NS BiH.

Stanišić se žalio na ovakvu odluku, te je poručio da je očekivao da će Zvijezda 09 ostati u Premijer ligi nakon svih dešavanja. No, ubrzo nakon toga stigao je odgovor od predsjednika Saveza, Elvedina Begića, koji je bio iznenađen onim što je Stanišić naveo u svom pismu.

No, čini se da se varnice na relaciji Stanišić-Begić još uvijek nisu završile jer je prvi čovjek kluba iz Etno sela Stanišići odlučio ponovo da se oglasi. On tvrdi da je odlukom Begića, a uz podršku IO NS BiH nastala direktna šteta u iznosi od 1.1 milion KM na račun njegovog kluba.

"Uvaženi gospodine predsjedniče. Očekivao sam da ćete odgovoriti na moje prethodno pismo. Ponovio sam vam našu jasnu i pravno utemeljenu argumentaciju za naše tvrdnje da smo oštećeni. Očigledno vas to ne zanima ili... Gospodine predsjedniče, u prethodnom pismu sam odgovarao samo na vaše navode i konstatacije, a nisam potencirao činjenice na koje niste odgovorili iz mog prvog obraćanja vama lično", naveo je Stanišić i nastavio.

"Zašto ste vašom odlukom uz podršku vašeg IO meni nanijeli direktnu štetu od 1.100.000 KM!? Zašto se ponižava moje ulaganje bez prava na odbranu!? Zašto kažnjavate Zvijezdu 09 i njegove članove bez prava da svoj status izbore na terenu!? Gospodine predsjedniće, ponoviću, šta treba da uradimo za minimum poštovanja? Objasnite nam 'kućni red'. Kako funkcioniše i koja su pravila za fudbal u BiH?"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Uvaženi gospodine predsjedniče, kao neko ko godinama ulaže veliki novac u fudbal vi najbolje razumijete šta je nepravda. Zbog toga me čudi ovakva odluka. Zašto gospodine predsjedniče!? Gospodine predsjedniče da li se kažnjavaju klubovi gdje se ulaže lični kapital zbog toga što im nisu jasna pravila fudbalske porodice u BiH jer pitaju za išta?".

"Prethodnih dana su me kontaktirali mnogobrojni sportski radnici i iskazali bezrezervnu podršku našoj borbi za sportsku pravdu i fair play. Ja očigledno ne razumijem pravila i još jednom vas molim da ih jasno kažete. Ova sportska razumijem, ali ova druga... Gospodine predsjedniče, hvala vam što ste uvijek na raspolaganju i što od vas možemo dobiti sve informacije i tako riješiti sve nedoumice. Kao vrsni sportski radnik i borac za naš fudbal, slobodu i pravdu očekujem da ćete brzo odgovoriti".

Top Komentari

Bhf111
Ne mogu vjerovati da covjek ima.obraza javljati se. Zadnji ubjedljivo na tabeli i sad mu krivo sto je ispao. Legendo na pocetku sezone si trebao gledati da izboris opstanak. Treba se onda i Zeljo zaliti sto se nije igralo do kraja jer je mozda mogao stici na prvo mjesto. Ne jedi go*vna bezveze
9 0
Zeleni_zub
Ovaj ga bas sere. Hem sto je bio u zaostatku koji nije imao sanse da stigne. Hem sto je prvi bio za prekid. I sad on kao ostecen. Tipican lov u mutnom
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi