Stanković: Oduševljen sam organizacijom kadetskog EP-a
Foto: EPA

Pratio meč BiH - Srbija

Stanković: Oduševljen sam organizacijom kadetskog EP-a

Endin Čaušević

Nekadašnji srbijanski fudbaler Dejan Stanković prethodnih dana boravio je u Hrvatskoj gdje je pratio utakmice kadetskog Evropskog prvenstva.

Stanković trenutno radi u UEFA-i na razovju mladih fudbalera, te je prethodnih dana boravio u Hrvatskoj gdje se igra Evropsko prvenstvo za kadete. Nekadašnji fudbaler boravio je u srijedu na utakmici Bosna i Hercegovina - Srbija, a nakon toga je govorio za uefa.com.

"Vrhunska organizacija i ovakva takmičenja mnogo pomažu mladim igračima na putu da postanu profesionalci. Ulaganje u nove generacije fudbalera je apsolutno neophodno. Oduševljen sam organizacijom u Hrvatskoj i sretan sam kada na tribinama vidim toliko djece koja sanjaju da jednog dana igraju na ovakvom takmičenju", rekao je Stanković.

Utakmica između BiH i Srbije završena je pobjedom naših kadeta (1:0), ali to je bio rezultat koji nije odgovarao nijednoj ekipi. Dalje je prošla Irska koja je deklasirana od Njemačke sa 7:0. Međutim, raduje nas činjenica da možemo vidjeti mnogo talentovanih mladnih igrača koji će sigurno jednog dana igrati na zavidnom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi