Stanković: Učio sam od Mourinha, Mihajlovića, Erikssona, Mancinija...

Svi su mu ponešto dali

Stanković: Učio sam od Mourinha, Mihajlovića, Erikssona, Mancinija...

Edmir Škorić

Legendarni nogometaš Dejan Stanković u subotu je imenovan za trenera Crvene zvezde.

Stanković dolazi u ekipu koja je trenutno ubjedljivo vodeća u Srbiji sa 11 bodova više u odnosu na Partizan i dvije godine zaredom igrala je grupnu fazu Lige prvaka.

Bivši trener Vladan Milojević odstupio je kao najbolji menadžer kojeg je klub imao u 21. stoljeću i zato što se umorio od zahtjeva posla, a Stanković je spreman da nastavi tamo gdje je on stao.

Priznao je kako je Jose Mourijnho bio šokiran kada mu je saopštio da će trenirati Zvezdu.

"Jose je pao u nesvijest. Rekao mi je 'Deki ti?'. Poželio mi je mnogo sreće".

I mnogi drugi su mu poželjeli sreću.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Razgovarao sam i sa Sinišom Mihajlovićem i on mi je poželio sreću. Mogu pitati sve njih za savjet, ali sam ću donijeti odluku. Od Sven Gorana Erikssona naslijedio sam strpljenje, od Roberta Mancinija rad na terenu, od Josea Mourinha lik, a od Siniše da se u životu i na terenu nikada ničega ne smijete odreći", kazao je Stanković.

Stanković je odigrao 113 utakmica za Crvenu zvezdu, postigao je 39 golova prije prelaska u Lazio, a potom i Inter.

Top Komentari

United_HZ
Deki Stanković jedna velika fudbalska legenda, ne sumnjam da će ih pokrenuti kako treba
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi