Stao pored klupe, okrenuo leđa i ukipio se: Bespomoćnom Benitezu se smučilo od vlastitih igrača

Potez iz očaja španskog trenera

Stao pored klupe, okrenuo leđa i ukipio se: Bespomoćnom Benitezu se smučilo od vlastitih igrača

A. Čaušević

Iza Rafaela Beniteza je vjerovatno najgori trenutak u njegovoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri.

Španski stručnjak koji je tokom karijere između ostalih vodio Valenciju, Liverpool, Real Madrid i Napoli trentnu s pklupe predvodi kineski klub Dalian Pro.

Dalian Pro je jučer izgubio od Jiangsu Suninga s 2:1, a Benitezu se u jednom trenutku toliko smučilo od loše predstave njegovih izabranika da im je okrenuo leđa.

Iskusni trener je stao pored klupe, okrenuo se prema tribinama, na nekoliko trenutaka se ukipio i bespomoćno gledao u daljinu pitajući se šta se dešava.

Poslije utakmice održao je svoju najkraću pressicu ikada. Na nekoliko novinarskih pitanja uslijedio je isti odgovor.

Kako vam se činila utakmica vaših igrača te zašto je tokom utakmice otišao iza klupe i uopšte nije gledao šta se dešava na terenu, pitali su novinari, a Benitezov odgovor je bio:

"Nije mi se svidjela utakmica", kratko je odgovarao Benitez.

Top Komentari

AmarSahi
Kao da su Kineski klubovi ikad bili dobri, svake godine gledam Svjetsko Prvenstvo za klubove, i većinom Kinezi dođu nekako u finale i onda igraju kao da su se napili. I izgube većinom 4:0
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti