Materazzi: S Benitezom se ne bih ni rukovao
EPA

Dotakao se i Ronalda, Adriana...

Materazzi: S Benitezom se ne bih ni rukovao

Bivši defanzivac Intera i italijanske reprezentacije Marco Materazzi još jednom je pokazao koliko mu je mrzak Rafael Benitez.

Materazzi je sa Benitezom sarađivao u Interu i malo je reći kako nije bio baš impresioniran njegovim trenerskim metodama, a o ovom španskom stručnjaku govorio je i na Instagram 'liveu' sa Sebastienom Freyjem.

"Ne sviđa mi se pravilo prema kojem nakon utakmice morate stisnuti ruku protivniku. Cijenim nekoga ko mi neće pružiti ruku jer ga nerviram. Stiskanje ruke je u redu ako nekoga cijenite, sve ostalo je nametanje. Naprimjer, zašto bih ja stiskao Benitezovu ruku?", kazao je Materazzi.

Na klupi Intera je Benitez bio u prvoj polovini sezone 2010/2011. kada je naslijedio Josea Mourinha.

"Jose je bio fenomenalan, znao je držati balans. Na poluvremenu u finalu Lige prvaka protiv Bayerna rekao nam je: 'Predobro igramo, moramo biti gori...' Fantastičan je."

Matrix, kako su ga zvali, govorio je i o Ronaldu i njegovom kasnijem prelasku u Milan.

"Ronaldo je želio da se vrati u Inter, to znam. Nije čak želio ni otići 2002. godine. U svlačionici sam kleknuo pred njega i zamolio ga da ostane, ali on mi je na to odgovorio: 'Ili ja ili Hektor Cuper'. Tada sam shvatio da je gotovo."

I on je umalo pojačao Interovog ljutog rivala.

"Mogao sam otići u Milan, željeli su me, ali ostao sam jer je Giacinto Facchetti insistirao na tome."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa žaljenjem je prokomentarisao i Adriana s kojim je također dijelio svlačionicu.

"Nevjerovatan potencijal je potrošen. To je jedan od najjačih fudbalera s kojima sam igrao. Mogao je napraviti puno, puno više", podvukao je Materazzi koji je nakon okončanja karijere jedno vrijeme radio kao trener u Indiji.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi