Stara dama bez problema protiv Chieva

Serija A, 20. kolo

Stara dama bez problema protiv Chieva

Posljednji susret 20. kola Serije A donio je duel lidera i fenjeraša na Allianz stadionu i Torinu, a Juventus je slavio rutinsku pobjedu nad Chievom rezultatom 3:0.

Poveli su domaći već u 13. minuti zahvaljujući solo akciji Douglasa Coste. Brazilac je odlično prošao kroz odbranu Letećih magaraca i sjajno pogodio za 1:0.

Kontrolisao je Juve tok susreta, a na drugi gol se čekalo do finiša prvog dijela. Igrala se 45. minuta kada je Dybala uposlio Cana koji je lagano pogodio za 2:0.

Vodstvom Juventusa od 2:0 se otišlo na odmor, a Stara dama je na otvaranju drugog poluvremena dobila penal pošto je Bani igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Cristiano Ronaldo je preuzeo odgovornost u 52. minuti, ali je njegov šut u lijevi ugao sjajno odbrano iskusni čuvar mreže Chieva Stefano Sorrentino.

Juventus je, ipak, stigao do trećeg gola i to zahvaljujući Ruganiju koji je glavom matirao Sorrentina u 84. minuti susreta za konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama nakon ove pobjede ima 56 bodova na prvom mjestu, dok su Leteći magarci ostali zakucani za dno tabele sa osam bodova.

Treba dodati da Miralem Pjanić nije igrao na večerašnjoj utakmici zbog akumuliranih žutih kartona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Sa 25% snage,strašni Juve !!!
0 0
casimiro
bravo juvee..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi