Stara dama nastavila pobjednički niz
Foto: EPA

Juventus slavio

Stara dama nastavila pobjednički niz

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su Fiorentinu s 3:1 još jednom derbiju 16. kola italijanske Serie A.

U uvodnih šest minuta susreta postignuta su dva pogotka u večerašnjem meču. 

Počelo je dobro po goste. Dosuđen im je penal u trećoj minuti, odgovornost za izvođenje je preuzeo Josip Iličić, te je pogodio za prednost Viola od 1:0.

Radost tima iz Firence je trajala samo tri minute. Nekadašnji igrač ovog tima Juan Cuadrado prelijepim pogotkom donosi Staroj dami izjednačenje rezultata na 1:1, da bi mreže mirovale sve do samog finiša, kada Juve dolazi do vodstva i pobjede.

Igrala se 80. minuta kada je Mario Mandžukić pogodio za prednost  od 2:1 da bi se za novi trijumf Juventusa pobrinuo Paulo Dybala za konačnih 3:1.

Serie A, 16. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Fiorentina 3:1 (Cuadrado 6', Mandžukić 80', Dybala 90+1' / Iličić 3'p)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.