Stara dama nemilosrdna, šok za Milan, Roma bez pobjede
Foto: EPA

Seria A, 18. kolo

Stara dama nemilosrdna, šok za Milan, Roma bez pobjede

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa nastavili su seriju pobjeda u italijanskoj Seriji A.

Stara dama je na svom terenu lagano pregazila Veronu s 3:0, te su sada na dva boda od prvog mjesta koje nakon nepotpunog 18. kola drži Fiorentina.

Dybala je već nakon osam minuta igre načeo mrežu gostiju, da bi u prednost u finišu prvog dijela udvostručio Leonardo Bonucci. Sve dileme oko pobjednika riješio je Simone Zaza pogotkom za 3:0 u 82. minuti susreta.

Roma je bez Miralema Pjanića i Edina Džeke remizirala u Veroni protiv Chieva 3:3.

Sadiq Umar, čovjek koji je zamijenio Džeku u vrhu napada, pogodio je za vodstvo Vučice nakon sedam minuta igre, da bi na 2:0 prednost povećao Florenzi u 37. minuti.

Uspio se Chievo vratiti pogocima Paloschija i Dianellija, da bi zatim Falque u 71. minuti pogodio za 3:2. Ipak, u 86. minuti Simone Pepe postavlja konačnih 3:3, te Roma kući ide samo sa jednim bodom.

Milan je šokiran na San Siru od Bologne. Rossoneri su poraženi s 1:0, a jedini gol na meču postigao je Giaccherini u 82. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je bar na kratko preuzela vrh tabele. Viole su slavile na gostovanju kod Palerma s 3:1, te su došle do 38. boda u sezoni.

Seria A, 18. kolo:

Chievo - Roma 3:3 (Paloschi 44', Dianelli 58', Pepe 86' / Umar 7', Florenzi 37', Falque 71')
Milan - Bologna 0:1 (Giaccherini 82')
Juventus - Verona 3:0 (Dybala 8', Bonucci 45', Zaza 82')
Palermo - Fiorentina 1:3 (Gilardino 77' / Iličić 13', 42', Kuba 90+3')
Sassuolo - Frosinone 2:2 (Defrel 22', Falcinelli 74' / Dionisi 16', Ajeti 45')
Lazio - Carpi 0:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi