Stara dama pregazila Viole za finale Kupa

Juventus slavio

Stara dama pregazila Viole za finale Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Kupa Italije. Stara dama je u revanš susretu polufinala savladala na gostovanju Fiorentinu s 3:0, te su nadoknadili zaostatak iz prvog meča od 2:1.

Potpuno je Juventus dominirao u ovom susretu. Iako su bili lišeni usluga Carlosa Teveza, Paula Pogbe i Andree Pirla, to se na terenu nije osjetilo, pa je Juve stigao do finala.

Juve je poveo nakon 20 minuta igre. Alessandro Matri je pogodio za vodstvo od 1:0.

Ovaj rezultat se zadržao sve do finiša prvog dijela kada Stara dama stiže i do drugog gola. Robero Pereyra je iskoristio odbijenu loptu, te ju je poslao u mrežu za rezultat poluvremena od 2:0.

Sve dileme oko pobjednika i učesnika finala riješene su u 59. minuti. Leonardo Bonucci je pogodio nakon kornera za konačan rezultat susreta od 3:0.

Juventus će tako imati priliku da u ovoj sezoni osvoji duplu krunu.

Kup Italije, polufinale:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Juventus 0:3 (2:4) (Matri 21', Pereyra 44', Bonucci 59')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.