Stara dama s nova tri boda blizu odbrane titule

Juventus slavio kod Sassuola

Stara dama s nova tri boda blizu odbrane titule

U posljednjoj utakmici 35. kola talijanske Serie A Juventus je kao gost slavio protiv Sassuola sa 3:1 i tako stigao na korak od odbrane naslova prvaka.

Juventus je znatno teže od očekivano stigao do tri boda na gostovanju kod Sassuola koji se grčevito bori za opstanak u ligi. S nova tri boda Juventus je došao u situaciju da mu je za novu titulu potrebna samo jedna pobjeda u naredna tri susreta.

Domaći sastav je od samog početka utakmice krenuo svim silama prema golu Juventusa u nadi da što prije dođe do pogotka. Juventus većim dijelom prvog poluvremenu nije djelovao kao tim koji drži lidersku poziciju na tabeli.

Nakon devet minuta igre Sassuolo je došao u prednost pogotkom večeras odličnog Simonea Zaze. Juventus ni nakon primljenog pogotka nije pokazivao znake oporavka, a nešto bolje su aktuelni prvaci zaigrali tek nakon pola sata. 

Ofanzivnija igra isplatila im se u 35. minuti kada je njihov najbolji strijelac ove sezone Carlos Tevez prelijepim pogotkom izjednačio rezultat na 1:1. Do kraja prvog dijela Zaza je imao još jednu dobru priliku da dovede Sassuolo u vodstvo, ali je ostalo 1:1. 

Juventus je u drugom poluvremenu zaigrao dosta otvorenije u želji da što prije dođe do pogotka kojim bi utakmicu odveo u mirniju fazu, jer Antonio Conte nije želio na kraju prvenstva da dozvoli Romi da im pokvari već spremljeno slavlje nove titule. 

U 58. minuti Stara dama je konačno uspjela doći do preokreta. Andrea Pirlo je asistirao, a Claudio Marchisio pogodio mrežu Sassuola za vodstvo Juventusa 2:1. Novu pobjedu Stare dame potvrdio je Fernando Llorente pogotkom u 76. minuti utakmice. 

Domaći igrači su u posljednjih desetak minuta utakmice pokušali preskakanjem igre doći do pogotka kojim bi ostali u igri, ali čvrsta odbrana Juventusa bila je neprobojna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.