Starčević: Lijepo je vidjeti da smo četvrti, još da pobijedimo Velež...

Trener Radnika iz Bijeljine

Starčević: Lijepo je vidjeti da smo četvrti, još da pobijedimo Velež...

Slobodan Starčević na najbolji mogući način započeo je svoju epizodu na klupi FK Radnik.

Nakon iznenadnog odlaska Mladena Žižovića, u opticaju za klupu tima iz Bijeljine bilo je nekoliko trenerskih imena, a izbor je pao na Starčevića koji iza sebe ima zavidne rezultate u bh. fudbalu.

Otkako je na klupi Radnika, bijeljinski tim još nije primio gol i pritom je 'skočio' na četvrto mjesto BH Telecom Premijer lige BiH zahvaljujući boljoj gol-razlici u odnosu na Borac. Sve to sugeriše kako i ove sezone plavo-bijeli imaju potencijal da izbore plasman na međunarodnu scenu.

"Iza nas je uspješno gostovanje kod Mladosti, ekipe koja se grčevito bori za opstanak i tim prije ova pobjeda je još važnija jer je ostvarena na vrućem terenu. Lijepo je pogledati tabelu i vidjeti Radnik na četvrtoj poziciji", kazao je Starčević, pa dodao:

"Kada sam dolazio u klub poslije odlaska Mladena Žižovića istakao sam da nam je cilj da se zadržimo na nivou igara i da pokušamo da napredujemo, koliko je to moguće, u finišu šampionata. Prvu prepreku smo uspješno preskočili i čestitam mojim igračima na prikazanoj igri, pobjedi i osvojenim bodovima koji nam mnogo znače."

Jedan od najboljih u Starčevićevom timu je 37-godišnji Velibor Đurić.

"Đurić je istinski vođa na terenu, pokazao je da spada u red najkvalitetnijih i najboljih igrača u Premijer ligi BiH. Dobio je mnoge pohvale i čestitke za partiju prikazanu u Doboju kod Kaknja. Svojim iskustvom mnogo znači ovoj ekipi, uz njega će stasati, kako treba, mladi igrači. Bez obzira što je postigao tri gola naš uspjeh protiv Mladosti je kolektivni jer smo ekipno odigrali kvalitetno i efikasno", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja jesenjeg dela sezone ostale su još dvije utakmice. Prvo u Semberiju dolazi ekipa Veleža, a igrači Radnika polusezonu završavaju protiv Zrinjskog u Hercegovini.

"Prva sljedeća utakmica, protiv Veleža, za nas je ujedno i najvažnija i pobjedom u njoj potvrdićemo ovaj trijumf kod iz Doboja kod Kaknja. Želimo da zadržimo mjesto u samom vrhu tabele i na zimsku pauzu odemo što bolje plasirani. Pred nama je teških 180 minuta. Ukoliko savladamo Velež, u šta uopšte ne sumnjamo, rasterećeni ćemo moći da putujemo u Mostar na megdan Zrinjskom. Mada, kao trener imam dosta uspjeha na stadionu Pod Bijelim brijegom i verujem da u poslednja dva kola možemo da izbjegnemo rezultatske neuspjehe. Ipak, ponavljam, sada smo fokusirani na Velež i samo nam je ta utakmica u mislima", poručio je na kraju trener Radnika. 

Top Komentari

zgembo.popuslic
"otkako je na klupi radnika bijeljinski tim jos nije primio go i skocili su na cetvrto mjesto"... ko da je 100 utakmica proveo na klupi a ne jednu jedinu... joj novinara i recenice, reko bi covjek ovaj trener napravio nevjerovatan uspjeh
4 0
BN78
Mostarci mogu do bodovo,posto će Radnik biti korektan pa neće paliti reflektore,pa će uslovi za igru biti isti za oboje ekipe,a u slučaju da je Radnik odredio noćnu utakmicu u tri boda Radnika tada ne bi bilo nikakve sumnje,čisto da se gosti osjećaju kao kod svoje kuće,znali da utakmicu igraju po dnevnom svjetlu.??
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti