Starčević: Poraz boli, pouke su važne

Trener Krupe nakon poraza od Širokog

Starčević: Poraz boli, pouke su važne

M. Maksimović

Krupa je odolijevala napadima Širokog Brijega sinoć na Pecari sve do posljednjih pola sata meča kada je raspoloženi golman Ilić savladan čak tri puta, što je uzimajući u obzir stanje na terenu tokom cijelog meča ipak previše.

Bez obzira na to pobjeda domaćina posve je zaslužena s čim se složio i trener Krupe Slobodan Starčević.


“Bez pogovora, posve zaslužen trijumf Širokog Brijega, iako je iz našeg ugla previsok. Gostovali smo kvalitetnom timu, igrali smo po prvi put pod reflektorima, a porazu je osim toga doprinio i manjak iskustva kod mojih igrača. Tu ne mislim samo na mladost igrača, već i na neigranje u najjačem rangu, pošto većina igrača kojima raspolažem do danas nije imala priliku igrati u Premijer ligi. Normalno je i da poraz boli, ali iz njega moramo izvući pouke”, rekao je po okončanju meča Starčević, okrećući se narednim mečevima.


“Pred nama su susreti protiv Slobode, Željezničara i Zrinjskog koji su približnog kvaliteta Širokom Brijegu. Vjerujem da smo na Pecari naučili nešto što ćemo primjeniti na pomenutim utakmicama, a što nam, nadam se može donijeti boljitak u igri, te na koncu i bolje rezultate”, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi