Starčević predstavljen: Želim nastaviti tamo gdje je Žižović stao

FK Radnik ima novog trenera

Starčević predstavljen: Želim nastaviti tamo gdje je Žižović stao

Slobodan Starčević danas je i zvanično predstavljen kao novi trener FK Radnik.

Nakon što je iznenada Mladen Žižović donio odluku da napusti kormilo kluba iz Bijeljine, potraga za njegovim nasljednikom nije trajala dugo i povjerenje je na koncu ukazano Starčeviću.

Prilikom obraćanja novinarima bivši trener Tuzla Cityja, Krupe i Borca istakao je kako ekipu Radnika poznaje vrlo dobro i da je to, između ostalog, presudilo da prihvati poziv.

"Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na čelu sa predsjednikom Krstajićem i direktorom Tomićem na ukazanom povjerenju. Dolazim u jedan respektabilan i kvalitetan tim, ne samo u ovoj polusezoni, nego i u proteklom periodu", poručio je Starčević na početku, pa nastavio:

"S Radnikom sam vrlo dobro upoznat već nekoliko godina, pratio sam situaciju i sada kada sam bio na odmoru, tako da je velikim dijelom i to utjecalo na moju odluku da dođem u klub. Znam vrlo dobro koliko mogu ovi igrači i pokušat ću u narednom periodu da nastavim tamo gdje je stao moj prethodnik, čak i da postavim ljestvicu više kako bi Radnik bio u samom vrhu bh. fudbala."

Radnik je danas na šestom mjestu u Premijer ligi BiH. Govorio je Starčević i o tome hoće li biti promjena tokom pauze.

"Zimska pauza ne daje prostora za velike korekcije. Većih rezova neće biti, ali, naravno, ako se na tržištu pojavi neko povoljno i kvalitetno rješenje, reagovat ćemo. Veoma je bitno, s obzirom da naše ambicije, da danas imamo kvalitetne igrače koji mogu iznijeti na pravi način sve ono što je ispred nas."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Starčević će debi na klupi Radnika imati 23. novembra kada bijeljinski klub gostuje kod Mladosti.

Top Komentari

VelaHavle
Nemoj nastavljati putem onog seljaka. Budi gospodin.
3 2
milivoje
Hoćeš se Zrinji naguziti ko sa Krupom?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi