Starčević: Prevazišli smo krizu

Trener Tuzla Cityja

Starčević: Prevazišli smo krizu

Nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, debitant u Premijer ligi BiH Tuzla City je bez poraza na posljednje tri utakmice.

Tuzlaci su prvo remizirali sa Čelikom u Zenici odigravši 1:1, nakon čega su savladali Krupu na svom terenu sa 2:1. U posljednjem kolu je Tuzla City odigrala 0:0 sa Širokim Brijegom, što su na Tušnju okarakterisali uspjehom.

"Ovo je recept kako igrati protiv najboljih u državi. Zaustaviti njihov kvalitet više i pokušati ih ugroziti. Naravno da smo željeli pobjedu, ali i protivnik je taj koji se pita. Treba biti realan i kazati da Široki ima kvalitetu više, a da im je Sedloski unio dodatnu dozu ozbiljnosti i agresivnosti, pa zbog toga svega ne možemo biti nezadovoljni", rekao je Starčević, te nastavio:

"Evidentno je da smo prevazišli krizu i da je naša igra sada na jednom većem nivou. Čvršći smo u odbrani, agresivniji i sigurniji u vezi a sve opasniji u napadu. Ima tu još prostora da budemo još agresivniji, još rastrčaniji, hrabriji i odlučniji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City će u narednom kolu gostovati Radniku u Bijeljini, a svi oni koji nisu igrali protiv Širokog Brijega će u srijedu igrati prijateljski meč protiv drugoligaša Seone.

"Svaka utakmica, svaki trening je novo dokazivanje. Tako će i ova poslužiti. Mi od ponedjeljka radimo i spremamo se za Radnik. Dobro smo ih skautirali, znamo gotovo sve njihove prednosti i nedostatke. Oni u srijedu imaju jednu tešku Kup utakmicu u Banjoj Luci protiv Borca. Mi smo također pomalo umorni i u ovaj meč ulazimo odmorniji. Jednostavno sve ćemo podrediti rezultatu u Bijeljini. Samo nas to zanima", zaključio je Starčević.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi