Starčević: Sigurno je da u nedelju imamo motiv više za pozitivan rezultat
Tuzla City pod imperativom pozitivnog rezultata dočekuje ekipu Željezničara

Trener Tuzla Cityja optimističan pred nedjeljni duel

Starčević: Sigurno je da u nedelju imamo motiv više za pozitivan rezultat

E. Dindić

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju se sastaju ekipe Tuzla Cityja i Željezničara. Ekipa Tuzla Cityja, već na početku prvenstva upala je u rezultatsku krizu, te nakon dva poraza od Slobode na domaćem terenu, i u prošlom kolu od ekipe GOŠK-a nalazi se pod imperativom pozitivnog rezultata. Sa druge strane ekipa Željezničara nakon promjene trenera, igra zaista u dobroj formi i sigurno na Tušanj dolaze po nova tri boda. 

Tim povodom danas je organizirana press-konferencija u prostorijama ekipe Tuzla City, a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević i golman Nevres Fejzić.

"Utakmica sa Željezničarom nam dolazi nakon dvije utakmice gdje smo mi pokušali da igramo sa sebi ravnim protivnicima ekipama Slobode i GOŠK-a, da dođemo do nekakve rezultatske stabilnosti. Nismo uspjeli u svojoj namjeri, i jučer smo napravili analizu, gdje smo vidjeli da neke stvari moramo da popravimo u narednim susretima. Sada nam dolazi period teških utakmica protiv Željezničara, a poslije toga gostujemo ekipi Zrinjskog, gdje ćemo pokušati da nađemo više motiva nego što smo imali protiv Slobode i GOŠK-a, ali isto tako znamo da u nedjelju nam dolazi jedna izuzetno kvalitetna ekipa. Međutim, mislim da uz jedan kvalitetan pristup i veću agresivnost možemo izvući pozitivan rezultat.", rekao je Starčević te dodao:

"Svjesni smo da nakon promjene trenera Željezničar igra kvalitetno, ali isto moram reći da oni dolaze na naš teren. Imamo sigurno motiv više od Željezničara i da kroz maksimalno zalaganje dođemo do pozitivnog rezultata", završio je Starčević


Golman Nevres Fejzić osvrnuo se na prethodne susrete svoga tima, te nije krio optimizam pred susret sa Željezničarom iako je svjestan da će biti jako teško.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo u jednom periodu male rezultatske krize. Pokušaćemo da izađemo vrlo brzo iz toga, mi znamo ko je Željezničar i što je Željezničar u bh. nogometu. Kada izađemo na teren moramo svi dati maksimalno od sebe i sa velikom dozom zalaganja možemo da ostvarimo pozitivan rezultat, odnosno da ostanemo neporaženi na našem stadionu", rekao je Fejzić.

Podsjetimo utakmica između Tuzla Cityja i Željezničara na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 19:00 h.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King
De nauci te igrace sa se dodaju. Kakav motiv samo izbijaju loptu, nigdje veze, koda si ih sa vasera doveo.
8 1
Turkovic083
bgm dobro si rekao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi