Starčević: Željina prednost nije previsoka, niti nedostižna

Trener Krupe pred revanš finala Kupa BiH

Starčević: Željina prednost nije previsoka, niti nedostižna

Sutra (srijeda) će s početkom u 17 sati biti odigran revanš meč finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će se sastati Krupa i Željezničar.

Plavi sa Grbavice su u prvom susretu slavili na svom terenu sa 2:0 i tako stekli lijepu prednost pred revanš, ali daleko od toga da je pitanje novog osvajača Kupa BiH već riješeno.

Krupa se neće predati, što je na press konferenciji uoči utakmice poručio i trener ovog tima Slobodan Starčević.

“I nakon prve utakmice u Sarajevu sam rekao da žalimo za neispunjenom željom da postignemo gol, kako bi nam rezultat bio pogodniji za uzvratnu utakmicu. Kaže se da je rezultat 2:0 nezgodan za stizanje, ali ja smatram da nije previsok. Uz drugačiji pristup igri nego na Grbavici, možda i dohvatljiv. Mi imamo neke kadrovske probleme, povrijeđeni Fajić, kartonirani Dujaković i Aleksić, ali smatram da u historijskoj utakmici Krupe nikome ko izađe na teren neće manjkati motiva da protiv favorizovane ekipe Željezničara da svoj maksimum i približi nas peharu Kupa BiH”, rekao je Starčević.

Medijima se obratio i fudbaler Krupe Igor Makitan, koji vjeruje da Krupa može stići prednost od dva gola Željezničara.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Ulazimo u utakmicu sa vjerom da možemo stići zaostatak od dva gola. Svjesni smo da neće biti lako, ali dokazali smo da možemo pobijediti i nadigrati Željezničar. To nam sigurno daje za pravo da se nadamo osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine".

Meč u Krupi počinje u 17 sati, a pravdu će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Davorom Beljom iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi