"Starci" u Ligi prvaka ove sezone: Najstariji igrač iz Ajaxa, na listi od deset igrača je i Ronaldo
Cristiano Ronaldo se nalazi na listi deset najstarijih igrača Lige prvaka

Još uvijek se ne predaju

"Starci" u Ligi prvaka ove sezone: Najstariji igrač iz Ajaxa, na listi od deset igrača je i Ronaldo

S. Pašalić

Mnogi klubovi u Ligi prvaka se oslanjaju na igru mladih igrača.

Najbolji primjer je bio Ajax prošle sezone koji je stigao do polufinala ovog takmičenja sa nekoliko mladih igrača koji su bili nosioci igre ovog tima.

Ipak, u svakom timu mora biti i onih malo iskusnijih igrača, a mnogi smatraju da je najbolja opcija kada u timu imate spoj mladosti i iskustva.

Ove sezone pomenuti Ajax ponovo većinom bazira igru na svojim mladim igračima, ali ima i najstarijeg igrača ovog takmičenja.

Naime Klaas-Jan Huntelaar je sa svojih 36 godina, 2 mjeseca i 11 dana najstariji igrač u Ligi prvaka, a slijedi ga igrač Zenita, Zhirkov sa 36 godina i 28 dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon toga slijede Fonte iz Lillea, Ivanović iz Zenita, Piatov iz Šahtara, Handanović iz Intera, Silva iz PSG-a, a svi oni imaju po 35 godina uz razliku u mjesecima i danima.

Valbuna iz Olympiacosa i Valero iz Intera imaju po 34 godine, koliko i Cristiano Ronaldo, koji zatvara listu od deset najstarijih igrača u Ligi prvaka ove sezone.

Top Komentari

kn0x
A Buffon? Prekucao ih sve..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi