Start utakmice engima za FK Željezničar i Osima

Plavi doživjeli prvi poraz

Start utakmice engima za FK Željezničar i Osima

A. Čaušević

Od Borca do Borca. Tako bi se mogao opisati niz FK Željezničar u ovoj sezoni Premijer lige koji je prekinut u 12. kolu.

Utakmicom protiv Borca (0:0) u prvom kolu počeo je niz nepobijedovosti ekipe s Grbavice i trajao je 11 utakmica. Sve do gostovanja u Banjaluci kada je sarajevski tim poražen s visokih 3:0.

Već na nekoliko utakmica Plavi se na otvaranju susreta "igraju s vatrom", a manjak koncentracije i lošiji ulazak je na naplatu došao možda na vrijeme, kao opomena da se neke stvari trebaju promijeniti.

Primiti gol nakon prvih 10-ak minuta iz prve prave protivničke prilike na četiri od 12 utakmica je pokazatelj da nešto ne funkcioniše i uklanjanje te mane je za sada engima.

Filip Erić je protiv Sarajeva loptu iz mreže vadio u prvoj minuti, protiv Širokog Brijega u drugoj, a protiv Tuzla Cityja i Borca u desetoj. Protivnici su Željezničaru uspjeli zabiti golove na samom otvaranju utakmice u trećini odigranih utakmica.

U tri od četiri utakmice Plavi u su se uspjeli rezultatski vratiti u susret i na neki način pokazati karakter. Na Pecari su nadoknadili dva gola zaostatka, Sarajevo je deklasirano s 5:2, protiv Tuzlaka je osvojen vrijedan bod, dok je protiv Borca stigao prvi poraz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko se ista stvar ponavlja učestalo iz utakmice u utakmicu onda se definitivno može govoriti o slaboj tački ekipe. Start utakmice za sada je Ahilova tetiva FK Željezničar.

Problem je detektiran, a Amar Osim ga mora riješiti jer niti jednom treneru nije milo kada pogleda na semafor i vidi da njegov tim odmah od starta mora "ganjati" rezultat.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

afica2007
Hahahahah daj ba novinaru pusti se navijackog pisanja
1 4
Fce
Zeljo mora imati bolje glomane
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi