Skandal u Banjaluci: Manijake na tribini dočekale fotografije nasilja

Promocija nasilja i podrška huliganima

Skandal u Banjaluci: Manijake na tribini dočekale fotografije nasilja

S. Mlaćo

Uzbudljivo je jučer bilo u Banjaluci. Pred više od 6.500 gledalaca snage su u derbiju kola odmjerili Borac i Željezničar. 

Banjalučani su slavili 3:0, te Plavima nanijeli prvi poraz ove sezone, pa su domaći navijači imali razloga za slavlje.

Na tribinama Gradskog stadiona pojavila se i grupa oko 200-tinjak navijača Željezničara koji su zbog samog rezultata tužni morali napustiti grad na Vrbasu.

Simpatizeri Željezničara iznenađeni su bili kada su ušli na stadion s obzirom da su ih dočekale provokativne fotografije koji su bile oblijepljene na stolicama.

Radi se o fotografijama sa tuče navijača Lešinara i Manijaka 2013. godine u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa. Veliki broj navijača tada je povrijeđen, kao i policijskih službenika, a navijači tima iz Banja Luke pohvalili su se da su oni odnijeli 'pobjedu'.

S obzirom da su sve tribine uoči meča 'prošle' KDZ pregled, te da se jasno znalo da na ovu tribinu stižu gostujući navijači, postavlja se pitanje kako su iz FK Borac odlučili da dozvole ovaj skandalozni potez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nevjerovatno zvuči i činjenica da su fotografije tuče morale proći policijsku KDZ kontrolu, a paradoksalno je i to da policajcima nije smetalo ni to što poredani prizori pokazuju incident u kojem je povrijeđeno i više njihovih kolega.

Navijači Željezničara su na Gradski stadion ušli u 20. minuti, a stadion su napustili u 80. minuti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeleni_zub
Ovdje mora biti prvenstveno kazna policiji. To je najveći problem. Svjesno ostave provokaciju zbog koje će se proliti nečija krv. Koja je to stoka.
22 1
magistar
Jedini skandal juče u Banjoj Luci je bila trica u mreži Želje
14 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi