Statistika je neumoljiva: Najskuplji je ujedno i najlošiji golman lige!

Napravljen je presjek nakon 19 kola

Statistika je neumoljiva: Najskuplji je ujedno i najlošiji golman lige!

S. Grebović

Sa Boxing dayom zvanično je odigran prvi dio sezone u engleskoj Premier ligi, s tim da West Ham i Liverpool naknadno treba da odigraju susret 18. kola. 

Izabranici Jurgena Kloppa nisu bili u mogućnosti odigrati pomenuti duel, jer su imali obaveza u Kataru gdje su igrali završnicu Svjetskog klupskog prvenstva koje su na kraju i osvojili.

Sa polovinom šampionata napravljen je presjek kako najboljih igrača, tako i golmana na Otoku, a u oči upada podatak da je jedan relativno anoniman golman najbolji kada se uzme u obzir procenat odbrana.

Riječ je o čuvaru mreže Sheffielda Deanu Hendersonu, koji je na 74% uspješnosti intervencija. Novopečeni Premierligaš važi za najbprijatnije iznenađenje polusezone nakon koje stoje na visokoj osmoj poziciji sa 29 osvojenih bodova, a nema sumnje da je upravo on jedan od najzaslužnijih za taj rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se pitate ko je golman sa najlošijim postotkom odbrana ovaj podatak bi vas mogao iznenaditi. Čuvar mreže Chelseja Kepa Arriazabalaga je ove sezone branio na 19 mečeva i primio  27 golova što ga sa 52% uspješnosti odbrana čini najgorim golmanom lige.

Podsjetimo da je Španac najskuplje plaćeni čuvar mreže svih vremena, jer su Plavci za njegove usluge Athletic Bilbau platili oko 80 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi