Statistika koja 'crveni' navijače Uniteda: 36:6 u šutevima, 13:2 u kornerima...

Manchester bio u podređenom položaju

Statistika koja 'crveni' navijače Uniteda: 36:6 u šutevima, 13:2 u kornerima...

Navijači Manchester Uniteda ne znaju gdje se nalaze otkad je na proljeće 2013. godine sa klupe ovog kluba otišao veliki Sir Alex Ferguson.

Tužni dani ne prestaju, a bolja vremena se ne nadziru...To je trenutna situacija u kojoj se nalazi jedan od najvećih klubova svijeta.

Pokušalo se prvo sa Davidom Moyesom, pa sa Louisom van Gaalom, a onda i sa Joseom Mourinhom, ali niko nije uspio da napravi ni blizu rezultate kao Ferguson.

Današnji susret na Anfieldu protiv Liverpoola je sigurno bio mučan za navijače Manchester Uniteda jer njihov klub odavno nije izgledao u podređenijem položaju protiv najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tome najviše svjedoči statistika. Liverpool je prema De Gei uputio čak 36 šuteva, dok je s druge strane 'sijevnulo' samo šest puta. Kada su u pitanju korneri, Redsi su ih izveli 13, a Crveni đavoli dva. Posjed lopte je bio na strani Liverpoola - 64:36. United je jedino uspio da skupi više kartona - 2:0.

Svakako da će ova statistika dobro poslužiti svim navijačima Liverpoola da u narednom periodu provociraju navijače najljućeg rivala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Ovo ko da su igrali Sarajevo-Željo...Svašta...
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije