Statistika ne laže: Asmir Begović među najslabijim golmanima Premier lige!
Srećom po Bournemouth, napadači ovog tima su itekako efikasni, pa uspijevaju "prikriti" lošu formu bh. golmana (Foto: EPA)

Bh. čuvar mreže ne brani sezonu iz snova

Statistika ne laže: Asmir Begović među najslabijim golmanima Premier lige!

Midhat Šljivak

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović statistički je među najlošijim u engleskoj Premier ligi ove sezone.

Iako njegov Bournemouth igra veoma dobro ove sezone, Begović je drugi najlošiji golman Premiershipa sa procentom od 62.9 odbranjenih šuteva.

Lošiji od Begovića samo je golman Huddersfielda Jonas Lossl (61.7), a za nijansu su ispred bh. golmana Wayne Hennessey (Crystal Palace), Alex McCarthy (Southampton) i Ben Foster (Watford).

Begović je u 16 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone primio 26 golova. Imao je doduše i jako dobrih i važnih odbrana, a mrežu je netaknutom sačuvao četiri puta.

Ipak, statitistički je na samom dnu Premier lige, a vidjećemo hoće li ga to na kraju koštati mjesta prvog golmana Bournemoutha.

Alisson uvjerljivo najbolji golman Premier lige

Liverpool je uz Manchester City najveći favorit za osvajanje Premiershipa, a u tome bi im trebao pomoći fantastični Brazilac Alisson.

Za sada golman Redsa brani čudesno. Spasio je Redse ispadanja iz Lige prvaka, a i u Premiershipu ga ide veoma dobro. U dosadašnjem dijelu sezone Alisson je primio samo šest pogodaka i njegov procenat odbrana je impresivnih 85.7. Ako zadrži ovakvu formu nema dileme da će Liverpool do kraja sezone biti glavni favorit za titulu.

Iza Alissona su smještena također velika imena. Golman Tottenhama Hugo Lloris je na drugom mjestu, a među prvih pet su Ederson (Man.City), najskuplji golman svijeta Kepa Arrizabalaga (Chelsea) i Arsenalov Bernd Leno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Golmani su ti koji često znaju odlučiti utakmicu. Za sada je Alisson ispred svih drugih, Liverpool je prvi na tabeli i ko zna, možda titula konačno dođe na Anfield.

Top Komentari

Honduras
Članak Vam je za qurca
29 4
Seva1956
Kako samo znate ocrniti čovjeka-sram vas bilo,umjesto da ga pohvalite ,vi ga kudite.Ovo vam je već neznam koji put.Klub se ove godine trebao boriti za opstanak,a sad se bori za Evropu,a ko je zaslužan za to nego igrači.Bega ima najviše minuta na terenu od svih igrača.Važno je da ga Edi Hau podržava, a vi SITNE ŠIĆARDŽIJE ližite Šehi guzicu- sram vas bilo.
20 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi