Statistika otkriva da je Lionel Messi sinoć odigrao katastrofalno!
Messi je sinoć imao čak 17 izgubljenih lopti

Loša igra u polufinalu Lige prvaka na gostujućem terenu se i dalje nastavlja

Statistika otkriva da je Lionel Messi sinoć odigrao katastrofalno!

S. Pašalić

Barcelona je sinoć na šokantan način ostala bez finala Lige prvaka.

Katalonci su imali velikih 3:0 iz prve utakmice i niko nije vjerovao da se može ponoviti prošla godina kada je Barcelona ispala od Rome, ali desilo se veliko iznenađenje i Liverpool je na Anfieldu slavio sa 4:0 i prošao u finale.

Cijeli nogometni svijet je pričao samo o Lionelu Messiju nakon što je postigao dva gola u prvoj utakmici, od čega je drugi bio prava majstorija, pričalo se o Zlatnoj lopti, ali sve je to sinoć palo u vodu kada se završila utakmica na Anfieldu.

Argentinac je u uzvratnoj utakmici jednostavno nestao, a brojke govore koliko loše je igrao najbolji igrač Barcelone.

Messi je imao 63 dodira s loptom (manje nego Alexander-Arnols, Alba, Busquets, Roberto, Pique, Milner, Rakitić i Fabinho), što mu je najmanje ove sezone.

Pored toga on je imao svega 41 dodavanje (prosjek u Ligi prvaka mu je bio 60), od čega je šest bilo netačnih, te pet udaraca na gol, od čega dva u okvir, a zaradio je samo jedan prekršaj

Ipak, ono što najviše bode u oči je čak 17 izgubljenih lopti Messija, a samo je Jordi Alba imao više (21).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored svega, Argentinac je nastavio katastrofalan niz gdje nije zabio gol u gostima u polufinalu Lige prvaka još od sezone 2010/2011 kada je postigao gol Realu.

Od ukupno 112 golova u Ligi prvaka Messi ih je postigao samo šest u polufinalu ovog takmičenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije