Statistika Plavih za 'vjerovali ili ne', a na nju niko nije ni obratio pažnju

Želji je postalo svejedno igra li kući ili u gostima

Statistika Plavih za 'vjerovali ili ne', a na nju niko nije ni obratio pažnju

Fudbaleri Željezničara osim što su u sezonu ušli dobro iza sebe imaju i neke vrlo zanimljive statističke brojke koje nemamo često priliku viđati u svijetu fudbala. 

Plavi s Grbavice se nakon osam odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nalaze na 3. poziciji sa 16 osvojenih bodova. Imaju bod manje od Tuzla Cityja i Sarajeva i ako se po jutru dan poznaje bit će ovo još jedna sezona u kojoj će se boriti za naslov prvaka naše države.

Ima nešto tu i zanimljivo u tih 16 osvojenih bodova i gol razlici 16:8. Čini se da je Želji postalo potpuno svejedno da li igra na domaćem ili gostujućem terenu, barem u rezultatskom smislu.

Fudbaleri koje s klupe predvodi Amar Osim imaju identičan omjer pobjeda, poraza i gol razliku na domaćem i gostujućem terenu nakon osam uvodnih kola.

Ostvarili su po dvije pobjede i dva remija i na svojoj Grbavici i u gostima, a tom prilikom su zabilježili i identičnu gol razliku od osam datih i četiri primljena gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako se radi o zanimljivom statističkom podatku koji Osimu i njegovim fudbalerima sigurno neće mnogo značiti ukoliko na kraju sezone ne ostvare zacrtane ciljeve.

Željo u narednom kolu ima priliku ostvariti treću domaću pobjedu jer na Grbavici igra protiv Radnika iz Bijeljine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Taceoni
Željana + sudije+itd
14 2
afica2007
Moguće kolko svršavate na neke gluposti, jbt kolko vam plačaju ove naručene članke
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi