Janjić: Zamijenio bih golove za pobjedu

Pokazao se kao veliko pojačanje za prvoligaša

Janjić: Zamijenio bih golove za pobjedu · Intervju

S. Mlaćo
Zanimljiv meč odigrali su jučer Orašje i Budućnost. Završilo je 2:2, iako su gosti prvi poveli, a domaći vodili poslije preokreta.

Kod domaćih sjajan je bio Stefan Janjić (25) koji se sasvim očekivano pokazao kao veliko pojačanje za popularne Labudove sa Save. Sjajnu partiju Janjić je jučer krunisao sa dva pogotka, no to nije bilo dovoljno njegovoj momčadi za tri boda.

“Dobar meč je iza nas. Na našu nažalost loše smo otvorili utakmicu i sve što smo dogvorili u svlačionici je palo u vodu. Dosta prilika smo propustili, vratili se rezultatski i stigla nas je kazna za propuštenim šansama u finisu.  Ne možemo biti zadovoljni osvojenim bodom jer kući moramo uzimati tri boda da bi rasterećenije igrali“, priča Janjić.

Sretan je zbog dva pogotka.

“Naravno da prija kada se postignu golovi, ali sve je to plod igre cijele ekipe. Ostaje žal za propuštena tri boda, zamijenio bih golove najradije za pobjedu“.

Zadovoljan je u novoj sredini.

“Što se tiče ekipe i momaka prezadovoljan sam. Prihvatili su me kao da sam duži period u Orašju. Dosta je mlada ekipa i treba je istrpiti uz par iskusnijih igrača. Nadam se da ću opravdati očekivanja uprave i trenera i da ću pomoći mlađim igračima da naprave korak dalje, a mislim da i ja mogu napredovati uz šefa Darija koji nam prenosi svoje znanje. Divio sam mu se dok smo igrali jedan protiv drugog, dok sam bio mlađi. Čast mi je surađivati s njim i sa pomoćnikom Ivanom”.

Nastupao je već u Premijer ligi, iza sebe ima iskustvo, što potvrđuju sjajne partije u novoj sezoni Prve lige FBiH. Jasno je da ima još toga za pokazati, te priznaje da se nada što skorijem povratku u elitni rang bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

”Naravno, cilj mi je što prije vratiti se u veći rang. Potrudiću se da što boljim igrama privučem pažnju na sebe. Iz privatnih i porodičnih razloga sam morao napustiti svoj matični klub, bilo je dosta turbulencija koje su uticale na promjenu sredine. Težit ću ka tome da napravim iskorak”, dodao je Janjić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Janjić je do sada nosio dres Radnika iz Bijeljine, Podrinja, Mladosti Obarske, Zvijezde Gradačac…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi