Stefan Marković srušio Francuze u Parizu

Prijateljski meč

Stefan Marković srušio Francuze u Parizu

Košarkaši Srbije slavili su sinoć u prijateljskom meču protiv Francuske u Parizu rezultatom 79:77.

Bio je ovo pripremni meč uoči kvalifikacion turnira za odlazak na Olimpijske igre, a utakmica je protekla u znaku brojnih nesportskih poteza s obje strane.

Francuska je nešto bolje otvorila meč te su imali prednost od četiri koša nakon prve dionice. Druga četvrtina također je pripala Francuzima i to sa dva koša razlike.

Ipak, Srbija se uspjeva vratiti u meč u drugom poluvremenu te zahvaljujući sjajnoj posljednjoj četvrtini slaviti pobjedu od dva koša razlike.

Veoma bitnu trojku pred sami kraj meča postigao je Stefan Marković što je i presudilo da Srbija ostvari trijumf. Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena, dok je Raduljica dodao 11, a Jokić devet.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi