Stefan Nikolić: Premijer liga je dosta kvalitetnija od crnogorske lige

Napadač Krupe za SportSport.ba

Stefan Nikolić: Premijer liga je dosta kvalitetnija od crnogorske lige

Esmer Oštraković

Nogometaši Krupe u okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Olimpika.

Duel dvije nove ekipe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine riješio je Stefan Nikolić kojem je to bio prvijenac u Premijer ligi BiH.

Nikolić je govorio za SportSport.ba, dan nakon prve pobjede njegove ekipe u novoj sezoni, a odmah nam je otkrio da je u Krupi prihvaćen sjajno.

"Moram priznati da su me svi jako lijepo prihvatili. Prvi utisci su baš lijepi i zaista svi su tu za mene. Saigrači, stručni štab, uprava, baš svi".

Prokomentarisao je kako mu se čini Premijer liga Bosne i Hercegovine, te je uporedio sa najjačom ligom u Crnoj Gori.

"Vjerujte da je liga za sada kvalitetnija od crnogorske. Da to tako kažemo, svako sa svakim može da igra. Ima tu nekoliko kvalitetnijih ekipa, ali u svakom trenutku slabije ekipe im mogu pomrsiti račune, te to daje zanimljivost ligi".

Krupa je jučer upisala prvu pobjedu u ovoj sezoni, a gol za minimalnu pobjedu postigao je upravo Stefan Nikolić.

"Protiv Tuzle smo primili nesretno gol na kraju utakmice, a sada nam se odmah vratilo. Upisali smo pobjedu i to je najbitnije, a drago mi je da sam ja odlučio utakmicu. Iskreno se nadam da ću još mnogo pogađati ove sezone, te da ću odlučivati utakmice".

Već za vikend Krupa igra narednu utakmicu. Ovaj put idu na gostovanje, a protivnik je ekipa Veleža.

"Vjerujte mi da nema lakog protivnika i lake utakmice. Velež je kvalitetna ekipa i to su pokazali na ovom otvaranju prvenstva. Mi tamo idemo da se borimo, a naravno da bi bili zadovoljni bodom, to bi bilo sasvim okej za nas. Ipak, ako se otvori šansa za nešto više, pa zašto da ne".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa ima jako mladu ekipu, a Nikolić smatra da će igrati sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo.

"Imamo dosta mladu ekipu, sa nekoliko iskusnijih igrača. Mislim da ćemo igrati sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo, te da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je sredina tabele".

Top Komentari

rifresh
07616beafa9dd0b0b663d4770311656b644e8644 Kod za pristup BH Seria @
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi