Krvnik Zmajeva postigao gol koji ga je "koštao" već dogovorenog transfera

Trebao je ići, ali...

Krvnik Zmajeva postigao gol koji ga je "koštao" već dogovorenog transfera

Eldar Ganibegović

Inter je prije nekoliko dana izborio plasman u četvrtfinale italijanskog Kupa gdje će igrati protiv Rome.

Prvaci Italije teškom mukom su nakon 120 minuta igre izbacili Empoli. Nakon 2:2 poslije 90 minuta, u produžecima pobjedonosni gol postiže Sensi i donosi Interu plasman među osam najboljih.

Jako zanimljiva priča krije se iza ovog gola i iza ove utakmice, s obzirom na to da je to trebala biti posljednja Sensijeva utakmica za Inter, te je već sutradan planirano da bude predstavljen u Sampdoriji.

Ipak, u pomenutoj utakmici već u petoj minuti se povrijedio Joaquin Correa, koji će s terena duže odsustvovati, a Sensi je kasnije iskoristio svoju šansu i privolio čelnike Intera da ga zadrže u svojim redovima.

U susret zgusnutom rasporedu koji ima, logično je da Inter razmišlja da zadrži Sensija, a konačnu odluku saopštit će mu vrlo brzo.

Sensiju je pomenuti pogodak bio prvi za Inter ove sezone u 12 utakmica.

Treba se podsjetiti i na to da je Sensi na neki način krvnik Zmajeva iz utakmice njegove Italije i naše reprezentacije u Ligi nacija 2020. godine. Edin Džeko je u Firenci donio vodstvo našoj selekciji, a aktuelne prvake Evrope poraza je spasio Sensi s(p)retnim pogotkom, pa je završeno 1:1.

Ukupno je Sensi nastupio osam puta za Italiju, a postigao je tri gola. Osim pomenutog gola protiv BiH, pogađao je u pobjedama nad Lihtenštajnom i Litvanijom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tip
Krvnik?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi